KOEKJES

CAKE & TAARTEN

VOORGERCHT

HOOFDGERCHT

DESSERT

SNACKS

DRANKJES

Smulhoekje Home

Home Pagina

Zoete Aardappelsoep 6 Pers.


IngrediŽnten:       Bereidingstijd Ca. 50 min.


1 Ui

2 Knoflooktenen

1 Rode peper

Olijfolie

700 gr. Zoete aardappels

1 Eetlepel garam masala

1 Theelepel kerriepoeder

1 Liter groentebouillon

400 ml. Kookroom of kokosmelk

1 Limoen

Zout/peper

1 Klein bakje Griekse yoghurt

Verse koriander


Bereiding:

Schil de aardappels en snij deze in kleine blokjes.

Snipper de uit, knoflook en de rode peper en fruit deze aan in een soeppan.

Voeg dan de blokjes aardappel, de garam masala en de kerriepoeder toe.

Schenk dan de bouillon erbij en breng aan de kook.

Op ongeveer 20 tot 25 minuten kijken wanneer de aardappelen zacht worden, als deze zacht zijn kun je deze pureren met een staafmixer.

Als de aardappels gepureerd zijn kun je de kookroom of de kokosmelk toevoegen en dan nog even doorwarmen.

Voeg dan het limoensap, koriander en peper en zout naar smaak toe.


Dien de soep op met een schep Griekse yoghurt en wat verse koriander en roer even door.


Wat er lekker bij is zijn Naanbroodjes met knoflook en koriander, dip deze lekker in de knoflooksaus.



Eet smakelijk.



Download hier het recept

Download het recep