KOEKJES

CAKE & TAARTEN

VOORGERCHT

HOOFDGERCHT

DESSERT

DRANKJES

Smulhoekje Home

Home Pagina

Conchiglio Pasta 4 Pers.


BENODIGDHEDEN:       Bereidingstijd Ca. 75 min.


300 Gr. Rummo Conchiglioni Rigat N? 147

800 ml. Tomatenblokjes of 800 gr. Tomaat in kleine stukjes

1 Grote ui

2 tenen knoflook

1 el Italiaanse kruiden

200 gr. Bacon (plakjes)

1 Courgette

1 Citroen

150 gr. Parmezaanse kaas of 1 punt Parmingiano Reggiano

250 gr. Ricotta

1 bosje verse Basilicum

2 ovenschalen


Tomatensaus:

De ui en knoflook in kleine stukjes snijden en samen met de tomaten blokjes of kleingesneden tomaat in een pan aanfruiten en 30 minuten op een laag vuur laten staan.

Doe hierna de tomatensaus in de ovenschalen.


Vulling:

Scheur de bacon in stukjes en snij de courgette in kleine stukjes en voeg wat peper en zout toe.

Bak dit alles in een pan tot de bacon een beetje krokant is en zet dan de pit uit.

Kook dan de pasta zoals op de verpakking staat, en verwarm de oven voor op 180o C.


Kaassaus:

Doe de ricotta, 100 gr. Parmezaanse kaas, basilicum beetje peper en zout en de geraspte citroenschil in een kom en roer dit zeer goed door elkaar Voeg als laatste het citroensap toe en roer ook dit goed door.

Giet de pasta af en leg de pastaschelpen netjes naast elkaar in de ovenschaal.

Vul de pasta met de bacon en courgette, en doe hierna de kaassaus er over en verdeel hier de resterende Parmezaanse kaas overheen.

Zet de schalen 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven.

Eet hier ook lekker een ciabatta met kruidenboter bij.


Buon Appetito.



Download hier het recept

Download het recep