KOEKJES

CAKE & TAARTEN

VOORGERCHT

HOOFDGERCHT

DESSERT

SNACKS

DRANKJES

Smulhoekje Home

Home Pagina

Churros


BENODIGDHEDEN:

240 ml volle melk

240 ml water

180 gr boter

2 eetlepels witte basterdsuiker of fijne kristalsuiker

theelepel zout

250 gr bloem

6 eieren

100 gr witte basterdsuiker of fijne kristalsuiker

1 theelepel kaneel

1 Liter zonnebloemolie of arachideolie

Keukenmachine met menghaak

Wok

Spuitzak met stermondstuk van 8-10mm


BEREIDING:

Meng 1 theelepel kaneel goed door 100 basterd of fijne kristalsuiker, en zet apart.

Doe de melk, water, boter, suiker en zout in een steelpan, en verwarm deze op een middelhoog vuur tot dat de boter gesmolten is.

Zet dan het vuur laag en voeg de bloem beetje bij beetje toe en roer het krachtig door tot dat je een glad mengsel hebt.

Doe het deeg in de kom van de keukenmachine met menghaak en zet deze aan op stand 1 en voeg de eieren 1 voor 1 toe.

Als alles goede gemengd is doe het deeg in een spuitzak

Verhit de olie in de pan tot 175C

Knijp in de spuitzak boven de olie en en na ongeveer 8cm met een schaar afknippen.

Om en om bakken in ongeveer 4 minuten tot dat ze lekker bruin zijn, uit de olie scheppen en even laten uitlekken. Daarna bestrooien met de kaneelsuiker en lekker genieten.

disfrute de su co

Download het recept

Download het recept